2010-09-29
Jag börjar helt seriöst att tröttna på att fara fram och tillbaka till USÖ. Dagen började med vad vi trodde ett vanligt besök hos barnmorskan. Allt var frid och fröjd tills det kom till urinprov och blodtryck. +1 visade urinprovet, jag hade alltså äggvita i det och blodtrycket låg på 160/100. Detta gjorde våran barnmorska lite orolig så hon beslöt sig för att ringa in till specialist mödravården, dit skulle jag få komma till kl 14. Förövrigt så slog pluttens hjärta jätte fint denna gång, men nu var han inte fixerad som han var förra veckan utan han var ruckbar..

Efter barnmorskan åkte vi till Örebro för att passa sötaste Ella så att Johan fick sova ett par timmar, han hade jobbat natt, och Maria var iväg på äventyr. Det gick som vanligt jätte bra, vi busade och sedan gick vi ut för att gunga en snabbis sedan tog vi en liten promenad i det härliga vädret. Tillbaka inne så busade vi lite till innan det var dags för mat, makaroner och kötbullar blev det idag och Ella mumsade och åt :). Efter maten slog matkoman in och Ella somnade i mitt knä framför tv.n och det var så mysigt så :).

Kl 14 befann vi oss på USÖ, anmälde oss i kassan och satte oss för att vänta. Kl 14.30 fick vi komma in, fick gå och lämna ett urinprov och sedan kopplade de upp mig på ett ctg. Urinprovet visade inget och även ctg.t var bra. Sedan ville de göra en viktuppskattning på plutten, så vi vandrade in för att göra ett ultraljud och hur hon kunde se att det var en bebis där inne förstår jag inte för jag såg inte ett skvatt, enligt denna viktuppskattning så vägde våran plutt 2646 g (om jag minns rätt något på 2600 var det i allafall). Sedan tog de blodtryck på mig igen och nu låg det på 150/80 vilket var jätte bra. Vi var färdiga med undersökningen vid ca 15.10 men skulle sitta ner för att vänta på att doktorn skulle komma också. Och vi väntade, väntade, väntade och åter väntade. Vid 16.45 fick vi gå till förlossningen eftersom läkaren befann sig där, inte gick det snabbare för det utan vi fick vänta och vänta. När läkaren äntligen hade tid att träffa oss var klockan typ 18.40 och båda två var skapligt trötta. Det enda hon hade att säga, med tolkhjälp från sin elev, var att allt såg bra ut ingen äggvita i urinet och blodtrycket var normalt. Hon kunde heller inte ge svar på varför det hade varit som det varit imorse, men om jag började känna av huvudvärk så skulle jag ringa in på en gång. Också hon sa att pluttens huvud var ruckbart men att han låg jätte nära bäckenbenet. Fick en ny tid till specialist mödravården för urinprov och blodtryckskontroll på fredag klockan 8, då hoppas jag att vi slipper vänta lika länge. Det är jätte bra att våran barnmorska skickar in oss, men det får ju gärna vara något när vi kommer in också.

Nu är jag jätte trött och funderar på att snart krypa i säng, trots att klockan bara är 21.10.

Ha det så bra!

4 kommentarer:

Fröken Becca sa...

Sv: Det kom faktiskt en hel del gröt i magen, men mycket kom även utanför ;P Hon mår lite bättre, men snorig som bara den.

Om mig... sa...

exaakt samma som för oss!!!! samme läkare kanske Mattias ?
och i förrgår vänta vi i 5 timmar helt seriöst....kram

Om mig... sa...

nu finns mitt inlägg om samma sak =) hoppas nu det går bra i morrn kram

Yliharju sa...

Hahaha jag kan verkligen inte beställa pizza! Haha! :) gumman jag tycker att du är en kämpe som står ut med dåliga service på usö, tycker synd om dig! Säg till om jag kan hjälpa till, vad som helst, skjuts eller så! Ta hand om dig hun! Love

Familjen

Min fina familj som denna blogg i första hand handlar om. Jag heter Caroline, är 25 år och arbetar som vårdare i Örebro. Mannen i mitt liv heter Daniel, han är min trygghet och den som tar ner mig på jorden när jag ibland svävar bort lite för högt. Tillsammans har vi vår son William som betyder allt för oss! Vi bor i Kumla i en lägenhet med våra två katter och i denna blogg kommer du att få följa vårt vardagliga liv och allt som hör till!

William

Vår älskade lille prins William föddes 101007 och livet fick en helt ny mening. Det är bus från morgon till kväll och nu tar han även klivet ut i barnomsorgen, vilket betyder ännu mera bus!

Följ min blogg :)

Follow Caroline