2010-09-08
Nu är det bara 27 dagar kvar och jag kan inte riktigt fatta det :). Daniel börjar bli lite nervös sa han igår, inte inför själva förlossningen utan han är mer nervös inför den jätte stora förändringen som blir, helt plötsligt kommer vi inte vara bara vi två (fyra med katterna förstås) utan det kommer att vara ett till litet liv här hemma :). Väskan ska vi packa i dagarna också för det har han också lite panik över att den inte ska hinna bli packad så det är lika bra att ha det gjort :).

Idag befann vi oss nere på Fylstamottagningen redan kl 8 för att vara med i föräldragruppen, jätte skoj att träffa andra i samma sits som en själv och jag tror att det bara vara 3 par som hade barn sedan innan. Det enda negativa var att det var en jätte stor grupp, 14 par var inbjudna men 12 kom, så det käns ju inte direkt som om man kommer att hänga med dem så mycket. Roligt att det var så blandade åldrar också, men det roligaste är ju att se alla magar och storlekar på dessa för det varierar verkligen, några trodde man var redo att föda när som helst och sedan visade det sig att de hade bf efter en själv, andra hade knappt några magar alls :).

13.15 hade jag tid hos barnmorskan och det är alltid lika kul att gå dit för man vet aldrig var man hamnar. Williams hjärtljud låg för en gångs skull normalt, magen hade växt 2 cm och är nu 34 cm, vikten ligger på +15 kg vilket är helt normalt sa hon och han ligger fortfarande med huvudet neråt. Han har dock ej fixerat sig än, men det är inte alls säkert att han gör det sa hon, vissa bebisar fixerar sig inte förrän det är dags att föda så det var inget jag skulle haka upp mig på, hon sa också att förlossningen kunde ske när som helst, men kan också ta tid och att jag kan gå över tiden. Hade en hel del sammandragningar/förvärkar medans hon klämde på magen vilket hon sa var ett gott tecken :). Det som oroade henne denna gången (eller egentligen varje gång jag varit där) är att min puls hoppar över ett par slag då och då, 2004 visade det sig att det blåsljud jag är född med inte har växt igen, detta är inget som har bekymmrat mig och jag har aldrig märkt av det trots att jag spelat fotboll. Men barnmorskan var bekymrad och ringde till deras läkare som tyckte att hon skulle ringa specialisten på USÖ, där inne ansåg de att detta inte var akut eftersom det inte påverkar mig så då ringde barnmorskan ner till vårdcentralen en våning ner som lät mig komma dit på en gång för att göra ett EKG, detta såg likadant ut som det EKG jag gjorde 2004 så deras läkare tyckte inte att det skulle göras något (precis som läkaren i Karlskoga 2004). Så efter detta fick jag åka hem medan Rigmor skrev in detta i min journal. Men när jag stod hemma och lagade mat så ringde hon igen, då hade hon talat med deras läkare igen som ville träffa mig och prata med mig samt ta lite andra prover så nästa onsdag ska jag befinna mig nere på Fylstamottagningen för att träffa henne. Nästa träff med barnmorskan är inbokat den 23/9 om jag inte fött innan dess :).. Nej nu är det nog pratat om detta :p..

Var tvungen att lägga mig och sova en stund förut när Daniel åkt till jobbet, det är ju inte varje dag man går upp kl 6.45 direkt. :). Imorgon blir det sovmorgon och det tycker vi om :).

Nej nu ska jag ringa till min kära mor som ville veta hur det gick hos barnmorskan.

Ha det så bra!

2 kommentarer:

Fröken Becca sa...

Det är verkligen en omställning, men barn förgyller våra liv och det är en fantastisk gåva att få ett barn. Du och Daniel kommer bli underbara föräldrar :) Vi får ta och ses tycker jag när lilla William har blivit några månader :D

Just det, jag skulle ju tagit bilder på er :)

Anonym sa...

Nervositet blir unga pappor killar som inte eg är mogna

Familjen

Min fina familj som denna blogg i första hand handlar om. Jag heter Caroline, är 25 år och arbetar som vårdare i Örebro. Mannen i mitt liv heter Daniel, han är min trygghet och den som tar ner mig på jorden när jag ibland svävar bort lite för högt. Tillsammans har vi vår son William som betyder allt för oss! Vi bor i Kumla i en lägenhet med våra två katter och i denna blogg kommer du att få följa vårt vardagliga liv och allt som hör till!

William

Vår älskade lille prins William föddes 101007 och livet fick en helt ny mening. Det är bus från morgon till kväll och nu tar han även klivet ut i barnomsorgen, vilket betyder ännu mera bus!

Följ min blogg :)

Follow Caroline